Διακοσμητικοί θάμνοι ανθεκτικοί στον παγετό για την περιοχή της Μόσχας, τη Σιβηρία, τα Ουράλια, την περιοχή του Λένινγκραντ

Οι διακοσμητικοί φυλλοβόλοι και ανθοφόροι θάμνοι είναι ένα απαραίτητο και πολύ όμορφο στοιχείο του σχεδιασμού τοπίου. Οι κηπουροί και οι καλοκαιρινοί κάτοικοι που ασχολούνται με την κηπουρική σε περιοχές με κρύους, σκληρούς χειμώνες μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα δυσάρεστο πρόβλημα – οι καλλιέργειες που αγαπούν τη θερμότητα απλώς παγώνουν και πεθαίνουν. Προκειμένου οι διακοσμητικοί πολυετείς θάμνοι να σας ευχαριστούν για πολλά χρόνια, θα πρέπει να φυτέψετε καλλιέργειες ανθεκτικές στον παγετό στον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, θα βρείτε έναν κατάλογο με φωτογραφίες και ονόματα καλλιεργειών που είναι ανθεκτικές στον παγετό.

Κατάλογος διακοσμητικών θάμνων ανθεκτικών στον παγετό για τη Σιβηρία, τα Ουράλια, την περιοχή της Μόσχας

Στο σχεδιασμό τοπίου, οι διακοσμητικοί θάμνοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεμονωμένες φυτεύσεις (ταινίες), για ζωνοποίηση τοποθεσίας, για κάλυψη αντιαισθητικών περιοχών και κτιρίων, για φόντο κήπου με λουλούδια, παρτέρια, παρτέρια κήπου, για φράκτες, για διακοσμητικά πολλαπλών επιπέδων συνθέσεις, για τη δημιουργία ενός αλπικού λόφου, βραχώδης.

Έτσι, όλοι οι διακοσμητικοί θάμνοι μπορούν να εκτελέσουν μια αποκλειστικά αισθητική λειτουργία, διακοσμώντας γραφικά την περιοχή του κήπου ή μπορούν να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία, για παράδειγμα, να χωρίσουν τον κήπο σε λειτουργικές ζώνες, να λειτουργήσουν ως φράκτης, κράσπεδο.

Ας δούμε ποιοι όμορφοι και ανεπιτήδευτοι ανθεκτικοί στον παγετό θάμνοι υπάρχουν που μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς προβλήματα στη Μέση λωρίδα (περιοχή της Μόσχας), τη Σιβηρία, τα Ουράλια, την περιοχή του Λένινγκραντ και άλλες περιοχές με κρύους χειμώνες.

Barberry Thunberg

Το Barberry Thunberg είναι σε θέση να διακοσμεί τον κήπο όλο το χρόνο. Ανάλογα με την ποικιλία, τα φύλλα ενός διακοσμητικού θάμνου μπορούν να βαφτούν σε κόκκινο, κίτρινο ή έντονο πράσινο, αλλά το φθινόπωρο αποκτούν μια γραφική κόκκινη ή μοβ απόχρωση. Πολύ διακοσμητικά λουλούδια και μούρα του φυτού, τα οποία παραμένουν στον θάμνο μέχρι τη νέα καλλιεργητική περίοδο (παράδειγμα στην παρακάτω φωτογραφία). Το μέσο ύψος του φυτού είναι περίπου 1-1,2 μέτρα.

 

Το Barberry Thunberg φαίνεται πολύ εντυπωσιακό σε διάφορες λύσεις τοπίου, για παράδειγμα, σε έναν αλπικό λόφο, στο φόντο ενός κήπου με λουλούδια, φυτείες φραγμών και πολλά άλλα. Ο διακοσμητικός φυλλοβόλος θάμνος χαρακτηρίζεται από καλή αντοχή στον παγετό, αντοχή στην ξηρασία, αντοχή σε ασθένειες, ενώ δεν είναι απαιτητικός για το έδαφος.

Υδραγεία

Οι πιο ανθεκτικοί στον χειμώνα τύποι ορτανσιών είναι οι πανικόβλητες (στη φωτογραφία αριστερά) και οι δέντρου τύπου (δεξιά).

 

Ένας ανθισμένος πολυετής θάμνος είναι γενικά ανεπιτήδευτος, αλλά χρειάζεται ορισμένες συνθήκες ανάπτυξης: ο χώρος φύτευσης πρέπει να είναι σκιερός (ιδανικός όταν ο ήλιος χτυπά το φυτό το πρωί και το βράδυ, την υπόλοιπη μέρα είναι στη σκιά), με υγρασία και όξινο έδαφος. Το μέσο ύψος μιας ορτανσίας είναι 1,5-2 μέτρα.

Ο διακοσμητικός ανθισμένος θάμνος φαίνεται υπέροχος τόσο σε μεμονωμένες φυτεύσεις όσο και με γείτονες, για παράδειγμα, με οικοδεσπότες, αστίλμπες, πυξάρι, φτέρες.

 

Πασχαλιά

Η όμορφη λιλά είναι γνωστή σε όλους σχεδόν τους κηπουρούς και τους καλοκαιρινούς κατοίκους. Το όμορφο, λαμπερό άρωμα ενός ανθισμένου θάμνου και τα διακοσμητικά, γραφικά πινέλα λουλουδιών του τον Μάιο μπορούν να αφήσουν λίγους αδιάφορους.

 

Η πασχαλιά μπορεί να ονομαστεί ένας από τους πιο ανεπιτήδευτους ανθοφόρους διακοσμητικούς θάμνους. Τα πλεονεκτήματά του είναι η απαίτηση, η χειμερινή αντοχή, η εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο πολιτισμός φαίνεται καλύτερα σε μεμονωμένες φυτεύσεις, για παράδειγμα, κοντά σε φράχτη, σπίτι ή άλλο κτίριο. Ο ψηλός θάμνος έχει μέσο ύψος 4-5 μέτρα, αλλά μπορούν να βρεθούν και μικρού μεγέθους ποικιλίες.

 

Ο χώρος για την καλλιέργεια πρέπει να είναι ηλιόλουστος, όσον αφορά το έδαφος, ο πολιτισμός δεν είναι απαιτητικός, αλλά το κυριότερο είναι ότι το έδαφος δεν είναι βαλτό. Όσον αφορά τη φροντίδα, απαιτείται μόνο η αφαίρεση των ξεθωριασμένων ταξιανθιών, το σχηματιστικό κλάδεμα και η αφαίρεση των ριζικών βλαστών.

Τσούμπουσνικ

Το mock orange (το δεύτερο όνομα είναι Garden jasmine) λατρεύεται από πολλούς λόγω του εκπληκτικού, λεπτού, εκλεπτυσμένου αρώματος του. Το όνομα “γιασεμί κήπου” ελήφθη για κάποιο λόγο, επειδή τα αρώματα των φυτών μοιάζουν πραγματικά με κάτι, αλλά το γιασεμί και το εικονικό πορτοκάλι είναι διαφορετικά φυτά. Το μέσο ύψος είναι 1,5-2 μέτρα.

 

Εκτός από την όμορφη ανθοφορία, τα φύλλα των ποικίλων ποικιλιών είναι ιδιαίτερα διακοσμητικά. Το γιασεμί κήπου θα είναι μια υπέροχη διακόσμηση του ιστότοπου για οποιεσδήποτε λύσεις τοπίου. Ανθεκτικό σε παγετό, ασθένειες, παράσιτα.

 

Ένας ανεπιτήδευτος και όμορφος διακοσμητικός ανθοφόρος θάμνος μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά φτάνει στο μεγαλύτερο διακοσμητικό του αποτέλεσμα σε ηλιόλουστες και φωτεινές τοποθεσίες, σε γόνιμο, χαλαρό έδαφος χωρίς στάσιμο νερό.

θάμνος με κίτρινα φυλλοειδή άνθη

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του forsythia (υπάρχει ένα άλλο όνομα – Forsythia): πρώτα ανθίζει ο θάμνος και μετά απελευθερώνει φύλλα. Παρεμπιπτόντως, το forsythia ανθίζει όμορφα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (γύρω στον Μάρτιο, τον Απρίλιο) είναι διάσπαρτο με κίτρινα λουλούδια, χάρη στα οποία το φυτό διακοσμεί τον κήπο με ένα φωτεινό κίτρινο σημείο.

 

Το ύψος του φυτού κυμαίνεται από 1 έως 3 μέτρα. Το Forsythia είναι ένας ανθεκτικός στον παγετό διακοσμητικός θάμνος που μπορεί να καλλιεργηθεί στην περιοχή της Μόσχας, στη Σιβηρία, στα Ουράλια, στην περιοχή του Λένινγκραντ και σε άλλες περιοχές με κρύους χειμώνες. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστάται να το καλύπτετε επιπλέον με κλαδιά ερυθρελάτης για το χειμώνα.

 

Είναι καλύτερο να φυτέψετε το forsythia στην τοποθεσία ενός ιδιωτικού σπιτιού ή στην εξοχή σε ένα ηλιόλουστο μέρος με ξηρό έδαφος που έχει ελαφρώς αλκαλική ή ουδέτερη οξύτητα.

Spirea

Το Spirea είναι ένας όμορφος διακοσμητικός θάμνος που ταιριάζει γραφικά σε οποιαδήποτε τοποθεσία σε ένα προσωπικό οικόπεδο. Ανάλογα με την ποικιλία, η καλλιέργεια μπορεί να ανθίσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Επίσης, ένας πολιτισμός μπορεί να έχει διαφορετική μορφή ταξιανθίας: υπάρχουν σφαιρικές, σκιαγραφικές, πανικόβλητες ταξιανθίες. Τα λουλούδια Spirea μπορούν να έχουν μια ευχάριστη ροζ, κρεμ, λευκή, βυσσινί απόχρωση. Τα φύλλα Spirea είναι επίσης διακοσμητικά. Το μέσο ύψος της σπείρας είναι 1,5 μέτρο.

 

Το Spirea κανονικά ανέχεται την ξηρασία το καλοκαίρι, τον παγετό το χειμώνα, δεν επιβάλλει ιδιαίτερες απαιτήσεις στο έδαφος και στον τόπο καλλιέργειας. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το φυτέψετε σε ένα ηλιόλουστο μέρος.

 

Bloodroot

Το Potentilla έχει άλλο όνομα “τσάι Kuril”. Ένας ενδιαφέρον θάμνος είναι ιδιαίτερα όμορφος κατά την περίοδο της ανθοφορίας, η οποία διαρκεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα λουλούδια ως προς το χρώμα μπορεί να είναι λευκά, ροζ, κίτρινα, κόκκινα, πορτοκαλί. Το στέμμα του φυτού είναι σφαιρικό. Το ύψος μπορεί να κυμαίνεται από 40 έως 100 εκατοστά, δηλαδή υπάρχουν μικρού μεγέθους και μεσαίου μεγέθους ποικιλίες θάμνων.

 

Ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας για το πεταλούδα στον κήπο: ένα μέρος με θρεπτικό, καλά στραγγιζόμενο, χαλαρό, θρεπτικό, ελαφρώς όξινο χώμα. Όσον αφορά το φωτισμό, ο πλήρης φωτισμός είναι βέλτιστος το πρωί και το μεσημέρι – η σκίαση.

 

φισαλίδα

Το κυστίδιο είναι ένα ιδιαίτερα διακοσμητικό, όμορφο φυτό κήπου. Εκτός από την επιδεικτικότητά του, ο θάμνος μπορεί να ονομαστεί πολύ ανεπιτήδευτος και ανθεκτικός στον παγετό. Δεν χάνει το διακοσμητικό του αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Φαίνεται υπέροχο ως φράκτης. Το ύψος του θάμνου κυμαίνεται από 1 έως 3 μέτρα.

 

Συνιστάται η καλλιέργεια φυλλοβόλων καλλιεργειών σε κήπο σε ηλιόλουστη περιοχή (ή τουλάχιστον με ελαφριά μερική σκιά), σε θρεπτική, χαλαρή, καλλιεργούμενη γη.

 

Snowberry

Το Snowberry είναι ένας διακοσμητικός θάμνος που είναι ενδιαφέρον κυρίως για τα μούρα του. Χωρίς αυτούς, φαίνεται μάλλον αδιάφορος. Τα λευκά ή ανοιχτό ροζ μούρα εμφανίζονται το φθινόπωρο (και επιμένουν το χειμώνα), επομένως, το φθινόπωρο και το χειμώνα το snowberry μπορεί να διακοσμήσει τον κήπο σας. Το μέσο ύψος είναι 120-150 εκατοστά.

 

Η καλλιέργεια είναι ανεπιτήδευτη για το έδαφος, αλλά έχει το μεγαλύτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα σε χαλαρό, γόνιμο έδαφος. Ένα κομψό φυτό φαίνεται όμορφο ως φράκτης ή σε ομαδική φύτευση με άλλους διακοσμητικούς θάμνους.

 

Ντέρεν

Το Deren είναι σε θέση να μαγέψει με την ομορφιά του καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα. Το καλοκαίρι, ένα ευχάριστο πράσινο χρώμα (εάν το φυτό είναι διαφοροποιημένο, τότε τα φύλλα θα περιορίζονται), το φθινόπωρο γίνονται κοκκινωπό-βυσσινί και το χειμώνα, ο φλοιός χωρίς φύλλα έχει λαμπερό κοραλλί χρώμα και φαίνεται αρκετά κομψός.

 

Ο ανθεκτικός στο κρύο θάμνος αναφέρεται σε φυτά ταχέως αναπτυσσόμενα. Μπορεί να αναπτυχθεί έως και 3 μέτρα σε ύψος. Γενικά, ο διακοσμητικός χλοοτάπητας είναι πολύ ανεπιτήδευτος, ανεπιτήδευτος στη φροντίδα, ικανός να αντέξει κανονικά τον παγετό, το κρύο, την υπερβολική ζέστη. Οι παρακάτω τύποι είναι δημοφιλείς:

  • derain λευκό?

 

  • αιματοβαμμένο ντερέν (άλλο όνομα είναι κόκκινο του αίματος σκυλόξυλο).

 

  • Το canadian deren είναι ένας καλλωπιστικός θάμνος εδαφοκάλυψης.

 

Ο θάμνος είναι μια μοναδική διακόσμηση κήπου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για το σχεδιασμό και τη διακόσμηση του κήπου, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Φυτεύοντας οποιονδήποτε από τους θάμνους που αναφέρονται, δεν μπορείτε να ανησυχείτε ότι θα παγώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά του φυτού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υποβολή απάντησης