Πώς να φροντίσετε τα τριαντάφυλλα σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη

Τα τριαντάφυλλα είναι όμορφα φυτά που θα φωτίσουν κάθε αυλή. Αλλά για να είναι υγιή και δυνατά και η ανθοφορία τους είναι πλούσια και όμορφη, είναι απαραίτητο να φροντίζετε υψηλής ποιότητας για τα τριαντάφυλλα. Η φροντίδα της άνοιξης είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή το φυτό έχει επιβιώσει από έναν μακρύ χειμώνα και πρέπει να αποκτήσει δύναμη. Πρέπει να αρχίσετε να φεύγετε πριν από τη στιγμή που αρχίζουν να μεγαλώνουν.

Κάλυψη

Η ανοιξιάτικη φροντίδα με τριαντάφυλλα ξεκινά με την αφαίρεση του χειμερινού καταφυγίου, αλλά φυσικά, με την προϋπόθεση ότι καλύπτατε τα φυτά για το χειμώνα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η έγκαιρη αφαίρεση του υλικού κάλυψης είναι εξίσου σημαντική με το σωστό καταφύγιο το φθινόπωρο. Εάν διστάσετε και κρατήσετε την εκδήλωση πολύ αργά, τότε ο θάμνος μπορεί να σαπίσει.

Κανόνες για την αφαίρεση του καταφυγίου από τα τριαντάφυλλα την άνοιξη:

  • Το στέγαστρο αφαιρείται τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία του αέρα γίνεται σταθερά θετική. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να το αφαιρέσετε σταδιακά για να μην σοκάρετε το φυτό.
  • Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσαρμόσετε σταδιακά τους θάμνους στον καθαρό αέρα πριν την πλήρη αφαίρεση. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τον θάμνο για αρκετές ημέρες (κατά προτίμηση από τη βόρεια πλευρά) για αρκετές ώρες, αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο.
  • Εάν το κάλυμμα χιονιού είναι πολύ πυκνό στον κήπο, τότε πρέπει να χαλαρώσει έτσι ώστε ο αέρας να ρέει κανονικά στον θάμνο μέχρι να αφαιρεθεί τελείως το καταφύγιο.
  • Συνιστάται η διεξαγωγή της εκδήλωσης σε μια συννεφιασμένη μέρα, έτσι ώστε οι θάμνοι να μην καίγονται από τις ακτίνες του ήλιου.

 

τριαντάφυλλο κλάδεμα

Το κλάδεμα των τριαντάφυλλων είναι ένα απαραίτητο γεγονός για τη φροντίδα των θάμνων, το οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί την άνοιξη. Η υγεία του φυτού, η ομορφιά και η λαμπρότητα της ανθοφορίας εξαρτώνται από τη διαδικασία. Οι θάμνοι πρέπει να κλαδεύονται περίπου μια εβδομάδα μετά την αφαίρεση του καταφυγίου. Ο χρόνος της διαδικασίας της άνοιξης καθορίζεται από την εμφάνιση – οι μπουμπούκια διογκώνονται, αλλά το φυτό δεν έχει ακόμη αρχίσει να αναπτύσσεται.

Σπουδαίος! Για τη διαδικασία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό και καθαρό, απολυμασμένο όργανο.

 

Το ανοιξιάτικο κλάδεμα των τριαντάφυλλων πραγματοποιείται σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα:

  • Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι ξηροί, κατεστραμμένοι, παγωμένοι βλαστοί.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε τα ισχυρά κλαδιά που αναπτύσσονται μέσα στον θάμνο. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η πάχυνση του θάμνου.
  • Οι ετήσιοι βλαστοί κλαδεύονται έτσι ώστε να παραμείνουν 5 μπουμπούκια και δυνατοί βλαστοί με δύο ή τρεις οφθαλμούς στον καθένα αφήνονται σε ενήλικα κλαδιά.
  • Ταυτόχρονα, οι αδύναμοι βλαστοί πρέπει να σώσουν ένα νεφρό, ενώ οι δυνατοί και δυνατοί βλαστοί χρειάζονται τρεις έως πέντε.
  • Πρέπει επίσης να κόψετε την ανάπτυξη που σχηματίζεται κάτω από τον εμβολιασμό.
  • Μετά την εκδήλωση, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τις θέσεις των περικοπών με γήπεδο κήπου.

Πότισμα, χαλάρωση και βοτάνισμα

Σωστό πότισμα απαραίτητο για την επιτυχή ανάπτυξη του θάμνου. Συνιστάται να σκάβετε μια αυλάκωση περίπου 10 εκατοστών γύρω από τον θάμνο και να προσθέσετε υγρασία σε αυτό, το νερό δεν θα εξαπλωθεί και θα βοηθήσει να ποτίσετε τα τριαντάφυλλα την άνοιξη με άνεση.

Πόσο συχνά να ποτίζετε τον θάμνο; Την άνοιξη, αυτό πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά την εβδομάδα ή δέκα ημέρες, ανάλογα με τον καιρό. Το πότισμα γίνεται κατά προτίμηση το πρωί ή το βράδυ. Ο ρυθμός ποτίσματος είναι περίπου 10 λίτρα ανά θάμνο.

χαλάρωση βελτιώνει τη δομή του εδάφους, αποτρέπει την εμφάνιση χωμάτινου φλοιού, βοηθά τον αέρα να διεισδύσει καλύτερα στις ρίζες του φυτού. Είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε το έδαφος γύρω από τον θάμνο μετά από κάθε πότισμα και βροχή σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 5 εκατοστά (αυτό το βάθος θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε τη διαδικασία χωρίς να καταστρέψετε τις ρίζες). Σε αυτή την περίπτωση, τα ζιζάνια πρέπει να ξεριζωθούν.

 

Απαραίτητο όσο χρειάζεται αφαιρέστε τα ζιζάνια μαζί με τη ρίζα. Τα ζιζάνια δεν πρέπει να αφήνονται να αναπτυχθούν γύρω από τριανταφυλλιές.

λίπασμα επιφάνειας

Η ανοιξιάτικη σίτιση είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ομορφιά των τριαντάφυλλων, επομένως πρέπει να περιλαμβάνεται στην κύρια φροντίδα. Την άνοιξη, τα τριαντάφυλλα χρειάζονται λιπάσματα που περιέχουν άζωτο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Συνιστάται η χρήση σύνθετων ορυκτών λιπασμάτων για την επικάλυψη. Για παράδειγμα, Nitroammofoska (περιέχει ήδη άζωτο, κάλιο και φώσφορο) ή συνδυάστε ξεχωριστά λιπάσματα, για παράδειγμα, υπερφωσφορικό (φώσφορος), θειικό κάλιο (κάλιο), μονοφωσφορικό κάλιο (κάλιο και φώσφορος), ουρία (άζωτο). Το Agricola, το Pocon μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σύνθετα λιπάσματα.

Και μην ξεχνάτε ότι πριν ταΐσετε τα τριαντάφυλλα, πρέπει να τα ποτίζετε άφθονο για να μην πάθει κάψιμο από τις ρίζες.

Μάλτσαρα

Το επίστρωμα είναι μια διαδικασία που βοηθάει πολύ τους καλοκαιρινούς κατοίκους να παράγουν υψηλής ποιότητας φροντίδα για τον κήπο και τα τριαντάφυλλα. Το επίστρωμα βελτιστοποιεί τη δομή του εδάφους, προστατεύει το έδαφος από υποθερμία και υπερθέρμανση, βοηθά στη διατήρηση ενός φυσιολογικού επιπέδου υγρασίας, αποτρέπει την ανάπτυξη ζιζανίων, προστατεύει από την έκπλυση θρεπτικών ουσιών από το έδαφος.

 

Συνιστάται η σάπια φύλλα τριαντάφυλλων την άνοιξη μετά τη λίπανση. Ως υλικό εδαφοκάλυψης για λουλούδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπόστ, πριονίδι, τύρφη, βελόνες, κομμένο γρασίδι. Το πάχος του στρώματος είναι περίπου 5 εκατοστά. Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό δεν πρέπει να αγγίζει το βαρέλι.

Συμβουλή! Πριν από την εδαφοκάλυψη, συνιστάται να απλώσετε σάπιο λίπασμα γύρω από τον θάμνο (ένας κουβάς κάτω από έναν θάμνο).

Θεραπεία τριαντάφυλλων από ασθένειες και παράσιτα

Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό όταν δέντρα, θάμνοι και φυτά στον κήπο μας υποφέρουν από ασθένειες και παράσιτα. Μπορούν όχι μόνο να χαλάσουν την εμφάνιση, αλλά και να υπονομεύσουν την υγεία. Για να μην συμβεί αυτό, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί προληπτική θεραπεία των τριαντάφυλλων την άνοιξη από ασθένειες και παράσιτα. Είναι βέλτιστο να επεξεργαστείτε τον Απρίλιο.

Μετά το κλάδεμα, για την πρόληψη του καρκίνου του στελέχους, συνιστάται ο ψεκασμός με διάλυμα θειικού χαλκού 1%. Και για να αποφύγετε τη φαιά σήψη και το ωίδιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα θειικού σιδήρου 3%. 14 ημέρες μετά την πρώτη θεραπεία για ασθένειες, τα φυτά πρέπει να ψεκάζονται επιπλέον με μυκητοκτόνο και εντομοκτόνο σκεύασμα.

Συμβουλή! Για μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε όχι μόνο τον ίδιο τον θάμνο, αλλά και τους κορμούς των δέντρων.

Καλτσοδέτα

Βασικά, μια καλτσοδέτα την άνοιξη είναι απαραίτητη για αναρρίχηση (σγουρά) τριαντάφυλλα. Αλλά εκτός από αυτόν τον τύπο, εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα στήριγμα για λουλούδια άλλων τύπων. Η ανοιξιάτικη καλτσοδέτα θα βοηθήσει στο σχηματισμό ενός όμορφου θάμνου στο μέλλον, θα αποτρέψει την πάχυνση, θα γίνει ευκολότερη η φροντίδα του θάμνου και η φροντίδα θα είναι καλύτερη και η ανθοφορία θα είναι πιθανώς σε όλο το ύψος του θάμνου.

 

Αφού τοποθετήσετε το στήριγμα, δέστε τον θάμνο με μαλακό σύρμα κήπου. Στη συνέχεια, όταν τα φυτά θα αναπτυχθούν σταδιακά, είναι απαραίτητο να ανασηκωθούν οι βλαστοί και να δέσουν τα κλαδιά στο στήριγμα.

Η φροντίδα των τριαντάφυλλων δεν είναι δύσκολη, ακόμη και ένας αρχάριος ανθοπώλης θα αντιμετωπίσει την εργασία. Συνιστάται να μην αναβάλλετε εκδηλώσεις και να τις διεξάγετε αποτελεσματικά. Χάρη στην ανοιξιάτικη φροντίδα, θα αποκτήσετε έναν όμορφο κήπο με λουλούδια που θα ενθουσιάσει τα μάτια και την καρδιά σας.

Υποβολή απάντησης