Φυτά που αγαπούν τη σκιά και είναι ανθεκτικά στη σκιά για τον κήπο: ένας κατάλογος με ονόματα και φωτογραφίες


Τα περισσότερα λουλούδια κήπου και διακοσμητικοί θάμνοι προτιμούν ηλιόλουστες θέσεις στην τοποθεσία, μόνο εκεί μπορούν να μεγιστοποιήσουν το διακοσμητικό τους αποτέλεσμα και να ευχαριστήσουν με την ομορφιά. Και πώς να διακοσμήσετε σκιερούς και σκιερούς χώρους του κήπου; Μην τα αφήνετε άδεια και βαρετά. Προς το παρόν, η ποικιλία από σκιερά και ανθεκτικά στη σκιά φυτά, λουλούδια και θάμνους σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εκπληκτικά παρτέρια ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές του κήπου.

Χαρακτηριστικά φυτών κήπου που αγαπούν τη σκιά

Σκιερό μέρος είναι ένας χώρος στον κήπο που φωτίζεται όχι περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα, τις υπόλοιπες ώρες είναι στη σκιά. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια περιοχή ανάμεσα σε δέντρα με μεγάλη κορώνα, μια θέση κοντά σε έναν φράκτη ή ένα κτίριο κ.λπ. Και τα σκιερά και ανθεκτικά στη σκιά φυτά είναι καλλιέργειες που δεν αναπτύσσονται καλά στον ήλιο, λόγω του καλού φωτισμού, μειώνεται το διακοσμητικό τους αποτέλεσμα.

 

Στα σκιερά μέρη του κήπου, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν παράδεισο! Πράγματι, οι κηπουροί και οι καλλιεργητές λουλουδιών συχνά ξεκουράζονται σε τέτοια μέρη, κουρασμένοι να δουλεύουν στον κήπο κάτω από τον ήλιο. Επομένως, εκτός από τη φύτευση θάμνων και λουλουδιών που αγαπούν τη σκιά και αντοχή στη σκιά, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό κιόσκι, έναν πάγκο και να κρεμάσετε μια αιώρα εκεί.

 

 

Πολυετή λουλούδια που αγαπούν τη σκιά και είναι ανθεκτικά στη σκιά

Ακόμη και το πιο σκιερό και ασυνήθιστο μέρος στον κήπο μπορεί να διακοσμηθεί με όμορφα πολυετή λουλούδια που αγαπούν τη σκιά και αντέχουν στη σκιά. Με κακό φωτισμό, θα σας ενθουσιάσουν με την ενδιαφέρουσα ανθοφορία τους και θα μεταμορφώσουν το οικόπεδο μιας ιδιωτικής κατοικίας ή εξοχικής κατοικίας. Σκεφτείτε ποια είναι τα ανεπιτήδευτα πολυετή φυτά που ανθίζουν όμορφα στη σκιά.

μυρτιά

 

 

Aquilegia

 

 

Dicentra

Geichera

Hosta (Funkia)

αστίλμπα

Kupena

φτέρη κήπου

Badan (ή Bergenia)

Aruncus (Volzhanka)

 

Τσιμιτσιφούγκα (Black cohosh)

 

Ροτζέρσια

 

Brunner (μη ξεχάσω)

 

Astrantia (Zvezdovka)

 

Tiarella καρδιόφυλλο (Tiarca)

 

Astilboides

 

Μπουζούλνικ

 

θάμνοι που αγαπούν τη σκιά

Ανθοφορία και διακοσμητικοί φυλλοβόλοι θάμνοι που αντέχουν στη σκιά σας επιτρέπουν να γεμίσετε αποτελεσματικά και πρασίνους χώρους ενός σκιερού κήπου.

Ροδοδάφνη

 

Weigela

 

Υδραγεία

 

Barberry Thunberg

 

Ευώνυμος

Αγριομύρτια

 

 

Cotoneaster

 

Αναρριχώμενα φυτά και θάμνοι για έναν σκιερό κήπο

Μια τιμητική θέση στον σκιερό κήπο καταλαμβάνουν τα σκιερά και ανθεκτικά στη σκιά αναρριχώμενα φυτά και θάμνοι. Τα αναρριχητικά φυτά είναι ιδανικά για οριζόντιο εξωραϊσμό κήπων. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε φράκτες στη σκιά, ζωντανούς τοίχους, να χωρίσετε τον κήπο σε ζώνες, να διακοσμήσετε αντιαισθητικές και βαρετές περιοχές.

αγιόκλημα αγιόκλημα

 

Κισσός

 

κοριτσίστικα σταφύλια

 

Κοινός λυκίσκος

 

Υποβολή απάντησης